De goede (dieren) doelen van KamboThuis

en een kijkje achter de schermen…

DE GOEDE (DIEREN) DOELEN

VAN KAMBO THUIS

en een kijkje achter de schermen…

HOE GAAT HET NU MET NuLife?

<– Herinner je je dit nog… DenDen werd op een bijzondere manier een kant opgestuurd en liep zo op Bali dit hondje tegen het kale lijf ? Verschrompeld van de zon kwam ze hem kwispelend tegemoet lopen. Veroverde zijn hart en het verhaal van NuLife kwam tot creatie, zie je in het filmpje hieronder.
En zie hier! –>
Wat een paar maanden goede verzorging al niet kan doen voor 1 hondje, daar wil je toch ook wat voor doen? En elk beetje telt mee, vandaar dat we onze doneeractie openhouden voor alle hondjes bij Pande en de andere goede doelen welke wij altijd blijven ondersteunen! Alle hondjes zijn je dankbaar voor elk beetje. 

Wij zijn weer dankbaar voor 2023! Op naar 2024 waar we weer nieuwe, mooie donaties mogen gaan doen aan de doelen welke wij al jaren ondersteunen!

Hoewel we normaliter richting Thailand gaan, was het in 2023 Bali!  Maar zoals je weet, op vakantie is het voor ons niet alleen maar zon zee en strand! Bij ons is het VANZELFSPREKEND en ALTIJD logisch: een deel van onze vakantie is OOK voor de hondjes-goede-dierendoelen!
Zo ook op Bali, want ook daar loopt genoeg aan hondjes rond die ‘neglected’ zijn.

Maar in 2023 was er NOG meer aan de hand.. Hier een klein verslag:

Met nog 4 dagen te gaan, op 1 september, krijgt DenDen een onderbuik gevoel en rijdt maar wat rond op zijn scooter, van plan te gaan fotograferen maar wordt keer op keer ‘weggestuurd’.

Wat er precies gebeurde? Je bekijkt het hier in deze vlog:

Stridje kon het zelf niet drooghouden tijdens het kijken en zo ook al andere hebben we inmiddels vernomen.

Uiteraard worden we helemaal verliefd op dit meisje, maar het allerbelangrijkste was zorg en onderhoud voor NuLife (nieuw leven, spreek uit als: Noelaaif afgekort Noela). Haar eerste vaccinatie hebben we al verzorgd om haar huid te laten helen (over 2 weken krijgt ze de volgende), alsmede een ontwormingskuur, ook zullen we haar sterilisatie regelen. Ze verblijft bij Kadek, die de Pande Rescue and Boarding op Bali runt, maar wij verzorgen NuLife nog iedere dag zelf voor 80% van de dag (voor de nacht verblijft ze bij Kadek). Vanaf 6 september zal Kadek het geheel van ons over gaan nemen (ZO moeilijk om haar achter te laten!!)

Dus we hebben een doneer-aktie opgezet want we zitten er héél hard over na te denken haar naar Nederland te halen (en dat gaat niet gemakkelijk worden!!) sowieso komt uiteraard elke euro die binnenkomen besteed aan de prachtige inzet van Kadek en zijn gigantische opvang! Ga je een keer naar Bali, neem dan een kijkje bij Kadek, het adres vind je middels de link hieronder:

Via deze button kom je op de pagina van onze doneeractie.
Door te doneren draag je bij aan het onderhoudt van alle hondjes in de opvang bij Pande!

Via de tweede button kom je via Google Maps bij Pande terecht.

[18 okt ’23]
Hoe gaat het inmiddels met NuLife? Zie hieronder de foto’s van wat er kan gebeuren in slechts 5 weken!
Dit is natuurlijk al een fantastisch resultaat. Middels jouw donatie kunnen ook andere honden in deze opvang zo worden geholpen.
Een hondje een maand onderbrengen met eten en medicijnen kost maar 9! euro.
Als ze gezond en fit zijn, zijn mensen in staat om een hondje te adopteren, een kleine bijdrage met een GROOT verschil!

Kadek die NuLife verzorgt met zijn zelf gemaakte VCO, Virgin Coconut oil

NuLife heeft NU officieel een paspoort, dit is voor volgende stappen nodig!

IN HET KORT:
Sinds de oprichting van KamboThuis zijn wij standaard donateur van Stichting Dierenlot. Iedereen die bij ons Kambo komt doen draagt automatisch bij aan deze stichting, altijd het gehele jaar door.
Door de jaren heen zijn daar meerdere prachtige instanties voor de dieren bijgekomen. Onze vakanties zijn erop gericht dat we ons ook daar inzetten voor meerdere goede dierendoelen. Hierop krijgen we vaak de vraag: “wat doen jullie dan precies, naast doneren?” Dat kun je hieronder bekijken met de linkjes naar deze verschillende goede dierendoelen.

 

Stichting Dierenlot

KamboThuis steunt Stichting Dierenlot. Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

112 Carlota Galgos

KamboThuis steunt Stichting 112 Carlota Galgos. Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

DOG and cat rescue FOUNDATION

KamboThuis steunt de Dog and Cat Rescue Foundation Koh Samui. Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

Stichting ARPA NL

ARPA staat voor Asociation Ronda Protectora de Animales, een opvang voor honden en katten in Ronda in het zuiden van Spanje. De stichting heeft ten doel om Irene Orozco Carreras, die er helemaal alleen voor staat, te ondersteunen.

ANIMAL RIGHT

KamboThuis steunt Animal Rights. Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

PAARD IN NOOD SPANJE

KamboThuis steunt Paard in Nood Spanje.
Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

DIERENBEMIDDELING EUROPA

KamboThuis steunt Stichting Dierenbemiddeling Europa. Daar hoef jij niets voor te doen! Elke Kambo Warrior draagt automatisch bij aan deze fantastische instelling.

hieronder DE LANGE VERSIE met foto’s en meer

In dankbaarheid zijn wij om alle mensen die bij ons komen voor Kambo te mogen helpen en ondersteunen met de Kambo-processen. Maar met al dat “gehelp” 😉 is het tevens van belang om óók goed voor onsZelf te zorgen! Na 2 jaar, met heel veel liefde en (com)passie, keihard buffelen om van KamboThuis op een nieuwe locatie “Kambo in Wonderland” te hebben gecreëerd, vertrekken wij naar ons zo geliefde (Thai)land.

Het land met haar aangename temperaturen, heerlijke tropische plekjes, prachtige bossen en ongekende mogelijkheden.

• 1 van de vele prachtige plekjes in Thailand.

• Aan het einde van de dag ploppen de avondmarkten uit de grond en kun je tot  in de late uurtjes hapjes drankjes maar vooral spullen, spullen en nog eens spullen kopen.

Eenmaal in Thailand aangekomen, komen wij tot besef dat de mooie transformatie van ons Zijn inmiddels al ver voorbij het oneindige consumeren is. In de lange straten met kraampjes en torenhoge shoppingmalls kun je 1000x hetzelfde kopen. Vóórdat wij zelfliefde vonden en onze eigen bewustwording, dachten wij dat dit een hoop bracht. Maar sinds wij met een ander bewustzijn naar de wereld kijken, mede dankzij de Kambo, wordt er slechts gekocht wat we nodig hebben. Daarom zijn wij dol op “ontspullen”, wat je niet nodig hebt, dat koop je gewoon niet!

<– Aan het einde van de dag ploppen de avondmarkten uit de grond en kun je tot in de late uurtjes hapjes, drankjes maar vooral spullen, spullen en nog eens spullen kopen.

Dus, als je dit soort zaken in dit leven hebt losgelaten, wat ga je dan in Thailand doen? Genieten op de heerlijke stranden en speurtochten houden naar Vegan-restaurantjes, is een leuke uitdaging. Het is een kado om fijn op de scooter rond te toeren in het heerlijke Thaise klimaat!

Sinds we in 2017 op Koh Lanta de foundation Lanta Animal Welfare ontdekte, wisten we wat ons te doen stond! Als vanzelfsprekend en van nature, voor de dieren doneren én zélf helpen! En dat blijven we doen, naast het doneren aan Stichting Dierenlot. Want niet alleen in Nederland zijn er (te) veel dieren die hulp, aandacht en vooral liefde te kort komen…

Een korte inleiding

In 2017 kregen we met KamboThuis een pittige klus in onze schoot geworpen en wel, verhuizen met de praktijk! Dit werd niet alleen een nieuwe locatie voor KamboThuis, maar tevens voor een heel team Lichtwerkers waarvoor we een “eigen gebouw” zochten voor het hogere doel van bewustwording, delen én samenwerking. Na een zoektocht van dik 6 maanden… eindelijk gevonden en aan de slag! De gehele praktijk van  KamboThuis moest een ware “Kambo in Wonderland” gaan worden.
1 september 2017 kwam het verbouw-klus-startschot om dit op 130m2 te realiseren!

 

Ruim 3 maanden later met vol enthousiasme, liefde, creatie en passie te hebben geklust, konden we alvast gaan draaien met de Kambo-ceremonies. De finetuning duurde nog eens 3 maanden en van tijd voor onszelf, ontspanning of vakantie was er even geen sprake.
Daarbij is het op de nieuwe praktijk, welke inmiddels inderdaad gerealiseerd is tot “Kambo in Wonderland”, zó fijn vertoeven en er heerst zo’n fijne energie, dat eigenlijk iedereen daar wil blijven :-))) Dus zo zijn ook wij gebleven, genieten van wat we gecreëerd hebben en de mensen met hun wensen om bij ons de Kambo te komen ervaren.

Na het afbreken van het bestaande, zoals je kunt zien in de timelapse hierboven, ontstond er een grote open vlakte. Aldaar moesten we alles zelf opbouwen en was er verder niets. Dus watervoorziening, 5 toiletgroepen, sanitaire voorzieningen, stroomvoorzieningen, een keuken, een kantoor en de ceremonie-ruimte.

Eenmaal draaiende in 2018 was er een hoop in te halen en hebben we het hele jaar ceremonies gedraaid. En inmiddels was het tijd, na deze 2 intensieve jaren was het tijd voor vakantie en moesten we er nu écht even tussenuit.

sneakpreview “Kambo in Wonderland”

Thailand 2019, here we come!
Als wij Thailand aandoen dan is dit altijd in de flow, de fijne flow die wij voor de volle 100% vertrouwen en ons altijd brengt naar daar wat de bedoeling is. 

Bij aankomst op de airport van het Thaise eiland Koh Samui, komen we in contact met de Dog and Cat Rescue Foundation Koh Samui doordat iemand een lege bench bij zich heeft en op dit eiland een hond gaat ophalen (jazeker, honden emigreren ook!) Op diezelfde dag brengen wij nog een bezoekje aan deze foundation.

Er is een locatie voor grote honden en een locatie voor kleine hondjes en katten (en DenDen wordt verliefd op een aapje!). Al snel komen we erachter dat op beide locaties veel honden zijn, sommige hebben heftige aandoening (gehad), maar bovenal zijn het (bijna) allemaal hele GROTE lieve knuffels! We brengen regelmatig een bezoek aan beide locaties, helpen mee waar nodig en kunnen dankzij KamboThuis een flinke donatie doen.

Wat de honden op Koh Samui betreft hebben wij kennis mogen maken met een aantal uitblinkers en in ons hart gesloten. Roedels die daar in vrijheid leven en wij iedere avond een bezoekje brengen. Ze herkennen ons snel, haha uiteraard ook vanwege het lekkers dat wij voor ze brengen. Daarnaast is het 100% liefde brengen en zo lang mogelijk door de honden terug geknuffeld worden!

Dan komen we ook “LadyFlow” tegen, te mager, ze loopt mank en haar vacht is niet in orde. Maar oh wat is ze een Lieverd en tja, Stridje wordt natuurlijk meteen verliefd (en visa versa). We contacten de foundation en na kort overleg, mogen we haar ophalen en brengen zodat ze behandeld kan worden. Whauw, missie volbracht!
 

LadyFlow voelt zich op haar gemak bij Stridje. Vlak voordat ze mee gaat naar de opvang.

Het rescue-team komt haar gelijk inspecteren en de dierenarts bekijkt haar achterpootje.

Stridje kijkt ietwat pijnlijk, de knieschijf van LadyFlow is al vergroeid na haar ongeluk en zal dus zo blijven.

Zo lang het kan brengt Stridje iedere dag een bezoek aan  LadyFlow om samen liefde te delen…

Liefde…

Nadat we een afslag nemen waar we voor ons gevoel al een week naartoe willen, komen we ze tegen. Twee hondjes van klein formaat, beide in zéér slechte conditie. Ze kunnen amper uit hun oogjes kijken van de ontstekingen en hun vacht is helemaal vervilt, ze zijn té aandoenlijk om zo achter te laten… 

Het blijken 2 zusjes te zijn van rond de 4 jaar die we “Sun” en “Shine” noemen (namen geven is aan de vinders van de hondjes). Voor ons een nieuwe rescue-actie dus! Na de zusjes op de foto te hebben gezet en achter gelaten met wat lekkers, lichten we Brigitte van de foundation in. Nou die gaat helemaal uit haar dak na het zien van de foto’s! (we zullen haar Duitse vloekwoorden hier maar niet herhalen, haha!)
Samen met iemand van de foundation gaan we de volgende dag op pad om Sun en Shine op te halen. Even lijkt het erop dat we ze niet kunnen vinden, maar gelukkig na goed zoeken ligt er 1 onder een stilstaande auto en de ander een eindje verderop. Ze laten zicht gemakkelijk “vangen” in de bench, welke we met een doek bedekken tegen de zon en rijden naar de foundation. Wow, we did it, dankbaar en blij!

Sun en Shine zijn nu in goede handen en hopelijk goed op te lappen. Hun oogjes… zo slecht… ongelooflijk en zo zielig, door mensen aan hun lot overgelaten. Als we de volgende dag weer bij ze op bezoek gaan zijn de zusjes al snel samen geholpen en in de recovery room. Sun en Shine worden op dag 3 al samengevoegd ter adoptie bij Brigitte thuis en alle andere kleine hondjes (alwaar onze donaties voor deze zusjes door blijft gaan, zodat Sun en Shine verder een beter leven zullen hebben)

Tijdens ons verblijf op Koh Samui en het rondrijden op de scooter, blijven we goed om ons heen kijken wat de honden betreft. We delen voedsel en lekkers uit en na het bezoeken van de tempel, maakt een monnik ons duidelijk “free food for the dogs”. De monniken zorgen namelijk ook voor de honden en dan vooral de puppies in de bergen die anders ook aan hun lot overgelaten worden, zo vertelde de monnik ons in gebarentaal. Dus bij deze tempel hebben we tevens voedsel voor de hondenmama’s en hun puppies in de bergen gedoneerd!
Voor meer foto’s van de foundation, hieronder in het foto-album.
Dank voor het lezen, kijken en jouw aandacht hiervoor!

Big Hug, Stridje & DenDen

Wil jij de Frequenties ervaren?

Kambo Thuis

Onze voorkeur gaat altijd uit naar even persoonlijk contact, om een eerste indruk te krijgen van met wie je te maken hebt.

Kambo Thuis steunt Stichting Dierenlot
en andere dierendoelen.

Zie: Ons Doel.

OVER ONS